Fp L - O cameră puternică și distractivă pentru o dimensiune atât de compactă - Alexandre Souêtre

Fp L - O cameră puternică și distractivă pentru o dimensiune atât de compactă - Alexandre Souêtre
61 MP
O rezoluție uimitoare.


Cu o calitate uimitoare a imaginii, precum și o gamă dinamică inaltă, avantaje pe care fp le oferă, acum m-am trezit obținând și mai mult cu fp L. Remarcabilii 61 de megapixeli deschid un spectru complet nou de posibilități. A putea realiza fotografii cu o rezoluție atât de mare nu este doar un avantaj pentru calitatea imaginii, ci îmi permite, de asemenea, să explorez noi modalități de fotografiere; ca să nu mai vorbim că face din SIGMA fp L un instrument de ultimă generație pentru fotografia comercială. Poate fi uimitor să vizualizați fotografiile de pe un monitor (în special unul mare) după ce le-ați exportat, să explorați detalii ale cadrului fotografiat și chiar părți nevăzute / neobservate anterior. Acest lucru poate fi satisfăcător pentru toate tipurile de fotografii, indiferent dacă este peisaj sau, probabil, mai puțin evident prim-planuri, obiecte și chiar portrete. Din câte știu, nu există camere atât de compacte, care să ofere și o rezoluție atât de înaltă. Când mă uit prin fotografii la rezoluție maximă, uit adesea cât de mic este fp L pentru rezultatele pe care le produce.
 
SIGMA fp L, SIGMA 65mm F2 DG DN | Contemporary ISO 800, F2, 1/1000s, 65mm, Color Mode: Monochrome

O cameră (foarte) compactă
Fp L este mobil, poate fi transportat fără efort.


Este compactă, silențiosă, rapid de pornit și oprit și are multe opțiuni, setări și o rezoluție destul de mare. Poate că cel mai distractiv este să descoperi și să folosesti accesoriile disponibile. Dintre toate obiectivele pe care le-am încercat, preferatul meu pentru a fotografia cu fp L a fost 65mm F2 DG DN | Contemporary. Rezultatele sunt uimitoare și, pentru stilul meu de fotografie, este extrem de versatil. Așa cum am menționat anterior, designul elegant și minimalist al fp-ului este foarte atractiv pentru mine. Având în vedere specificațiile, îl fac cu siguranță un aparat dorit și devine un instrument puternic pentru o dimensiune atât de compactă.



VIZOR ELECTRONIC EVF-11
Un unghi complet nou.


Obișnuiam să fotografiez foarte mult cu camerele DSLR. Vizorul a fost o componentă crucială a fotografiei pentru mine. Pe măsură ce am început să explorez lumea camerelor mirrorless și avantajele acestora, m-am obișnuit de lipsa vizorului. Înțeleg că lipsa lor fac aparatele foto mai mici și adesea mai accesibile, cu rezultate comparabile. Acestea fiind spuse, este întotdeauna o plăcere să privești prin ceva fizic atunci când fotografiezi. Am fost foarte încântat să încerc ELECTRONIC VIEWFINDER EVF-11 cu SIGMA fp L. Deși este pur și simplu un detaliu pentru majoritatea, îmi place designul VIZORULUI ELECTRONIC EVF-11 și modul în care se atașează perfect pentru a deveni unul cu fp L. Posibilitatea de a rabata vizorul în jurul valorii de 90 de grade oferă mult mai multe unghiuri vizuale decât ai crede. Și pentru confortul vizualizării, vizorul vă permite să comutați între EVF și LCD printr-un buton rapid, ceea ce mă face să vreau să păstrez în mod constant ELECTRONIC VIEWFINDER EVF-11 atașat (așa cum am făcut de fapt). Designul te face să uiți că EVF este atașat. Camera, în ansamblu, rămâne compactă și ușor de transportat.


SIGMA fp L, SIGMA 65mm F2 DG DN | Contemporary ISO 800, F8, 1/320s, 65mm, Color Mode: Powder Blue


SIGMA fp L, SIGMA 65mm F2 DG DN | Contemporary ISO 800, F3.5, 1/800s, 65mm, Color Mode: Powder Blue


SIGMA fp L, SIGMA 65mm F2 DG DN | Contemporary ISO 800, F2, 1/200s, 65mm, Color Mode: Powder Blue

SIGMA fp L, SIGMA 65mm F2 DG DN | Contemporary ISO 800, F11, 1/800s, 65mm, Color Mode: Powder Blue

Cele două noi moduri de culoare
Alegeri creative.


Powder Blue trebuie să fie unul dintre cele mai bune moduri / preseturi de culoare pe care le-am folosit până acum. Deși tind să fiu pretențios în editarea propriilor fotografii, acest mod nu a necesitat nicio corecție. Are o fidelitate surprinzător de înaltă pentru tonurile pielii, mai ales având în vedere aspectul pe care îl oferă. Face ca un mediu, în special unul în aer liber, să pară visător. Mi s-a părut că Powder Blue acționează foarte bine în diferite scenarii luminoase, inclusiv în zori, în amiaza mare, cer însorit și acoperit (chiar cu ceață). Aș recomanda oricărui fotograf care încearcă Powder Blue să se joace cu el pentru o vreme. Cu cât fotografiați mai mult cu acest mod, cu atât rezultatele sunt mai bune. Culorile apar și acționează diferit în situații variate de iluminare, dar și în funcție de setările camerei: un ISO mai mare poate aduce de fapt tonuri interesante, precum și o adâncime de câmp mică, comparativ cu una îngustă.
Este foarte distractiv să te joci, dar și mai bine să experimentezi în timp.


SIGMA fp L, SIGMA 65mm F2 DG DN | Contemporary ISO 800, F3.5, 1/800s, 65mm, Color Mode: Powder Blue
 



Duotone este al doilea mod de culoare disponibil pe fp L. Dar este mai mult decât atât: o colecție de moduri de culoare într-unul singur. Deși la început este un pic copleșitor, a devenit foarte distractiv să mă joc din cauza naturii diferitelor setări. Nu toate sunt la fel de contrastate. De fapt, unele ar putea aduce texturi interesante în configurații întunecate, în timp ce altele ar funcționa cel mai bine cu subiecte mai luminoase. Fotografierea unui subiect similar cu mai multe moduri Duotone pentru început mi-a permis să mă familiarizez cu ele. Cu siguranță acum am favoritele mele.





 

Alexandre Souêtre - Director de creație, fotograf și artist
Născut la Paris, dar cu reședința în Portland, SUA, Alexandre Souêtre este director de creație, fotograf și artist vizual.
--site--  --instagram--
 

Suport clienti L-V: 09.00-17.30

0725.820.521 office@sigmaphoto.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!