105mm F2.8 DG DN Macro Art - Omagiu adus avioanelor istorice și măiestriei - Jasper van Bladel

105mm F2.8 DG DN Macro Art - Omagiu adus avioanelor istorice și măiestriei - Jasper van Bladel

O viziune unică face ca rutina de zi cu zi să strălucească.


Un reportaj foto complet cu un obiectiv macro? Da, se poate!
Am încercat asta folosind noul SIGMA 105mm F2.8 DG DN MACRO | Art în hangarele aeroportului Hoogeveen, unde am fotografiat
avioanele istorice și măiestria "Egmond Vintage Wings".
 



“Egmond Vintage Wings” s-a născut din pasiunea lui Jack van Egmond și a familiei sale. Jack a fost înconjurat de avioane toată viața și și-a transmis pasiunea familiei sale și a unui grup mare de tehnicieni și piloți entuziaști. Hangarele sunt pline cu cele mai extraordinare avioane clasice din anii 1930 și 1940. Bineînțeles, că aceste avioane încă zboară. Cel mai prestigios proiect este fără îndoială Fokker D21 pe care Jack îl construiește cu nepotul său Tom, exact cu specificațiile sale originale și cu un motor original.

Acest „kist” (cufăr), așa cum familia își numește cu afecțiune mașinariile, este foarte special și este cunoscut printre cunoscători sub porecla „Olandezul zburător”. A fost ultimul și cel mai rapid "luptător" monomotor construit de legendarul producător olandez de avioane Fokker. Pentru Jack și familia sa, construirea acestui Fokker este un vis devenit realitate. Nu a fost pilotat încă, dar va fi, fără îndoială, în viitorul apropiat.



Măiestrie

Menținerea și construirea acestor tipuri de avioane clasice necesită o cantitate enormă de măiestrie și precizie, iar pentru Jack și familia sa este mai mult un stil de viață decât un hobby. Avioanele sunt motivul pentru care trăiesc și această familie poate fi găsită în hangar în orice moment liber al zilei pentru a-și perfecționa în continuare avioanele. Aceasta este o trăsătură pe care o împărtășesc cu tehnicienii SIGMA, care fac tot ce le stă în putință pentru a-și dezvolta obiectivele în cel mai bun mod posibil. Este de la sine înțeles că dezvoltarea unui obiectiv este, desigur, și o sarcină extrem de precisă, care necesită o mare precizie și măiestrie.
 

Versatilitate

SIGMA 105mm F2.8 DG DN MACRO | Art poate părea a fi doar obiectiv macro, dar, de fapt, este un obiectiv versatil care s-a mulat perfect multor tipuri diferite de fotografie în timpul utilizării din hangarele Egmond Vintage Wings. Am folosit varianta L-mount pe un Panasonic S1R. Un reportaj foto spune o poveste. În calitate de fotograf, aveți nevoie de o serie de instrumente pentru a surprinde fiecare aspect al acestei povești, de la macro la close-up și de la portret la panoramic. Acest SIGMA este atât de incredibil de versatil încât puteți utiliza un singur obiectiv pentru toate aceste fotografii. De exemplu, distanța minimă de focalizare foarte scurtă vă asigură că vă puteți apropia de subiectul dvs. și, în același timp, distanța focală de 105 mm poate fi utilizată și pentru a crea portrete frumoase cu cadru complet sau chiar imagini panoramice.
 

În practică, înseamnă că puteți utiliza acest obiectiv de 105 mm și  în spații mai mici, după cum puteți vedea din fotografiile realizate în atelier. Un portret al mecanic-ului și aviator-ului Arjan a fost realizat în acest fel, dar cu aceeași ușurință, acest SIGMA a surprins și cele mai mici detalii din imagine cu arcurile de pe bancul de lucru.

În hangar, l-am fotografiat pe aviatorul Tom - nepotul lui Jack - într-o ținută vintage de pilot, completată cu ochelari, o mască cu gaz și o parașută. În mod normal, pentru astfel de imagini ați fi folosit un obiectiv de 24-70mm, dar acest obiectiv de 105mm este, de asemenea, perfect potrivit pentru această sarcină. L-am folosit chiar și pentru imaginea panoramică a lui Tom împreună cu partea frontală impresionantă a Fokker D21.





Feeric

Această versatilitate merge mână în mână cu performanțele optice excelente. Toate imaginile sunt foarte clare, inclusiv de la imagini macro la portrete. De exemplu, vedeți fotografiile detaliate pe care le-am făcut în atelier sau fotografiile în care apare Fokker-ul în contrastat cu cerul alb, cu niturile sale care par să vină spre voi? Cât de clare sunt imaginile. Când făceam aceste fotografii, m-am concentrat puternic asupra potențialelor aberații optice ce pot apărea pe marginile imaginii. La urma urmei, contrastele, tranzițiile și lumina de fundal combinate cu un cer senin provoacă uneori probleme. Cu toate acestea, SIGMA funcționează excelent, ceea ce îl face foarte versatil. Chiar și în cele mai provocatoare medii, nu trebuie să vă faceți griji că obiectivul va da greș. Mai mult, acest obiectiv de 105 mm crează un bokeh uluitor în partea estompată a imaginilor. Uită-te la prim-planul pe care l-am făcut pe strung: buclele metalice sclipitoare combinate cu frumosul bokeh, crează o atmosferă încântătoare.



Instrumente

În timpul fotografierii, am captat cele mai multe imagini cu focalizarea manuală, deoarece am făcut asta din ce în ce mai mult în ultima vreme. În combinație cu “ focus peakingul”, funcționează incredibil de bine și produce rezultate precise. Mai ales pentru prim-planuri și fotografii macro, este important ca focalizarea să fie exact în locul potrivit, iar o focalizare manuală vă oferă control deplin. Suplimentar, am făcut mai multe fotografii și cu focalizare automată. Nu este foarte rapid, dar este cursiv și precis; pentru un obiectiv ca acesta, precizia este mai importană decât viteza. Obiectivul este, de asemenea, fabricat din materiale fine, iar atracția sa este, fără îndoială, inelul mare de  focalizare, care funcționează foarte bine. Atunci când optați pentru focalizarea manuală, vă permite să vă concentrați foarte precis. Butoanele de pe obiectiv vă permit să alegeți între o focalizare manuală și focalizare automată, precum și să „dezactivați” inelul de diafragmă (care este util atunci când realizați videoclipuri). Inelul de diafragmă este o mica caracteristică în plus care vă permite să schimbați diafragma obiectivului rapid și intuitiv. Obiectivul este perfect echilibrat pe Panasonic S1R, dar poate fi utilizat cu ușurință și pe SIGMA fp, de exemplu. Atât greutatea cât și dimensiunea sa sunt foarte rezonabile. Pe scurt, acest obiectiv este un instrument excelent cu care puteți lucra.


 

Un must-have de calitate superioară

SIGMA 105mm F2.8 DG DN MACRO | Art dovedește că cuvântul macro din numele său ascunde multe alte oportunități de fotografiere. Acest obiectiv este mult mai mult decât un obiectiv macro care vă permite să creați imagini macro 1: 1 frumoase. Acest SIGMA are caracteristici optice de top. Această serie de fotografii dovedește că obiectivul este, de asemenea, foarte potrivit pentru nenumărate alte tipuri de fotografie și că poate fi utilizat ușor pentru un reportaj foto complet și versatil.




 

Jasper van Bladel - Fotograf
Fotograful și jurnalistul Jasper van Bladel caută întotdeauna să documenteze povești speciale. Atemporalitatea, autenticitatea și subiectele reale sunt trăsături care reflectă opera sa. Jasper scrie și fotografiază pentru mai multe companii și mass-media.
---site---   
 

Suport clienti L-V: 09.00-17.30

0725.820.521 office@sigmaphoto.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!