105mm F2.8 DG DN Macro Art - O viziune unică face ca rutina de zi cu zi să strălucească - Jeff Hargrove

105mm F2.8 DG DN Macro Art - O viziune unică face ca rutina de zi cu zi să strălucească - Jeff Hargrove

Realizați detaliile de zi cu zi mai magnifice

 
Cafeneaua mea, Fringe, din Paris, are ca scop reunirea oamenilor înzestrați cu măiestrie, precizie și grijă. Este la fel ca fotografia mea. Barista, prin modalitățile sale de extragere a cafelei, își împărtășește viziunea asupra cafelei, la fel cum fotograful prin imaginile sale împărtășește viziunea sa despre lume. Imaginile îi reunesc pe oameni la fel ca și cafeaua. Aceasta este doar una dintre multele paralele pe care le-am văzut între cafea și fotografie în timp ce le practicam. Este vorba și despre a sensibiliza oamenii, oferindu-le un moment de fericire sau inspirație în timp ce sorb o cafea delicioasă sau se uită la o imagine. Ambele au capacitatea de a impresiona pe cineva și aceasta este cea mai frumoasă recompensă pe care o pot primi de la cafeaua sau fotografia mea. Iată ce pierdusem din vedere în timp ce făceam fotografii comerciale și publicitare de atâția ani. Acest lucru și o pasiune puternică pentru cafeaua artizanală, și asemănările sale cu fotografia pe care le-am menționat mai înainte, m-au determinat să deschid Fringe pentru a mă reconecta cu esențialul.
 

Începutul de zi la "Fringe" este un moment calm. Facem chifle cu scorțișoară, le desfășurăm, le legăm în noduri înainte de a le coace. Cântărim fiecare doză de cafea, astfel încât fiecare ceașcă de cafea să fie extrasă în același mod, de fiecare dată, în fiecare zi. Este esențial ca clienții să profite la maximum de ceea ce fiecare cafea are de oferit.


 

Este exact aceeași precizie pe care o obțin de la SIGMA 105mm F2.8 DG DN MACRO | Art. Fiabil și precis, este uimitor de sharp, și datorită diafragmei sale F2.8, îl pot folosi pentru a surprinde scene cu lumină slabă în cafeneaua mea. Bokehul său este frumos. Folosesc bokeh-ul mult în fotografia mea pentru a sublinia un anumit element din imagine și pentru ca neclaritatea să-ți ducă imaginația departe. La fel ca primul gust ascuțit al unui espresso kenyan, pe măsură ce se rostogolește pe limbă, ești în altă parte, în trecut sau în viitor.



În lumina dimineții, după ce s-au terminat pregătirile, Tom și Léo, baristii mei, servesc o cafea înainte de agitația zilei. SIGMA 105mm F2.8 DG DN MACRO | Art, deși este un obiectiv macro, este, de asemenea, un obiectiv de portret excelent, ușor și versatil, cu o adâncime de câmp redusă, care îi face pe subiecți să iasă în evidență. În această situație în care am vrut să prind o interacțiune naturală, focalizarea automată foarte rapidă și extrem de precisă a făcut ca SIGMA 105mm F2.8 DG DN MACRO | Art alegerea perfectă.



În timp ce Tom termină de turnat un cappuccino, prind rapid ultimele picături de lapte ce complează arta sau cu “latte”. Din nou, focalizarea automată rapidă mi-a permis să prind momentul perfect, o scenă unica in lumină slabă cu adâncime de câmp mica si un bokeh frumos.
 

„Mănânci cu ochii înainte să mănânci cu gura.” Acesta este motto-ul pe care încerc să-l pun în toate mâncărurile și băuturile pe care le servim la “Fringe”. Ceea ce vreau să spun este că dacă mâncarea pare apetisantă, cu siguranță va spori experiența gustativă și te va face să te bucuri cu totul de mâncare. SIGMA 105mm F2.8 DG DN MACRO | Art face asta doar prin imaginile luate cu el. Claritatea și textura mâncării fotografiate cu acest obiectiv sunt incredibil de fidele realității, ceea ce mă face să vreau să o gust și să o ating. Acesta este un punct important în orice aspect al vieții: situațiile zilnice din viață pot fi surprinse frumos și sublim. Un pateu, o ceașcă de cafea sau un moment trecător a-l maiestriei turnării latteul-ui, captate cu viziune pot transforma acel obiect sau situație de zi cu zi în ceva special.



Espresso-ul nostru tonic nu numai că are un gust delicios, dar arată frumos, deoarece espresso-ul este turnat încet în paharul cu tonic și cuburi de gheață. Am vrut să surprind un prim-plan al acestei fascinante difuzii a cafelei. Timpul este esențial în această situație, deoarece cafeaua este turnată, se amestecă rapid cu tonicul, creând un amestec omogen, ceea ce nu mi-aș fi dorit. Am vrut să prind cafeaua difuzându-se în tonic. SIGMA 105mm F2.8 DG DN MACRO | Art are o setare a gamei de focalizare automată (aproape sau mai departe), astfel încât mecanismul de focalizare automată să poată funcționa mai repede pe scara predeterminată. Acest aspect mi-a permis să mă concentrez și să surprind vârtejurile de cafea care se difuzează în tonic înainte de a fi prea târziu.
 

La sfârșitul zilei, la fel cum fac eu cu echipamentul fotografic, curățăm totul, astfel încât să fie gata pentru ziua următoare. Râșnița de cafea este esențială pentru a putea extrage ce este mai bun din boabele de cafea. Boabele de cafea conțin mult ulei și acest ulei se acumulează în interiorul râșniței, așa că o desfacem pentru a îndepărta toate reziduurile și resturile de cafea.



Aici Tom este iluminat din spate de soarele puternic de la sfârșitul verii. Este o scenă dificilă de expus, deoarece am vrut să arăt detaliile din umbră fără să am flare, “ghosting” sau vignetare. SIGMA 105mm F2.8 DG DN MACRO | Art nu a dat semne de niciunul dintre acestea în această imagine, oferindu-mi culori și detalii perfecte, arătând încă o dată versatilitatea și calitatea imaginii sale într-o varietate de situații.
 
 

Jeff Hargrove

S-a născut in Stanta Fe, SUA. Locuiește în Paris. După ce a studiat lingvistica si pedagogia, a devenit fotograf și s-a specializat în fotografia de portret. De asemenea, deține o cafenea în Paris. Cea mai recentă lucrare a sa este „ Paris Caffe Revolution”, ce include principalele cafenele din Paris.

--Site--

Suport clienti L-V: 09.00-17.30

0725.820.521 office@sigmaphoto.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!