SIGMA | Art - Obiectivele ce mi-au revoluționat fotografia - de David Osborn

SIGMA | Art - Obiectivele ce mi-au revoluționat fotografia - de David Osborn
Un singur obiectiv, Sigma 50mm F1.4 DG HSM | Art, a declanșat o reacție necontrolată și a revoluționat stilul meu de fotografiere pentru totdeauna. Sunt fotograf profesionist de o viață, iar acum predau cursuri de fotografie digitală si postprocesare în întreaga lume. Am auzit că obiectivele SIGMA Art au o reputație bună, dar nu am avut șansa sa mă conving decât atunci când la un workshop în Germania, unul dintre participanți folosea un obiectiv din gama art.


Centrul Istoric, Praga, Republica Cehă, 30 imagini lipite.

Pur și simplu am rămas uluit de calitatea si sharpnes-ul imaginii pe care o priveam. Rezoluția era extraordinară. Am rămas uluit de claritatea imaginii din colț in colț, fără aberații cromatice; calitatea și claritatea la care am visat o viață întreagă. Calitate ce am crezut că poate fi realizată numai cu obiective scumpe, medium format. La întoarcerea in UK, a doua zi, am cumpărat obiectivul SIGMA 50mm F1.4 DG HSM Art, iar munca mea s-a schimbat pentru totdeauna.


Detaliu Ceasul Astronomic. Republica Cehă.

Acum, dilema care a schimbat totul pentru mine a fost când am planificat workshopul din Paris, Franța. Am decis să iau obiectivele mele obișnuite și noua mea lentilă, Sigma 50mm F1.4 Art. Eram în extaz de calitatea obiectivului, dar simteam că nu pot fotografia orice, cum ar fi clădirile, doar cu această lentilă. De asemenea, nu doream să sacrific sharpnes-ul și detaliile pe care mi le oferea obiectivul ultra wide, non Sigma. M-am decis sș pun calitatea imaginii pe primul loc. Așa că singura soluție era sș trag direct din mână mai multe imagini și să le lipesc când mă întorceam acasă. Când a venit acel moment, am fost impresionat de rezultat. După am realizat că acest proces, capturarea mai multor imagini și combinarea lor, ar putea fi o soluție de lungă durată. Practic obțineam imagini la fel de sharp ca cele oferite de un aparat medium format. Plus că un aparat medium format implică costuri ridicate, iar fișierele necesită foarte mult spatiu. Această nouă metodă pare sa fie combinația perfectă.


Ceasul astronomic, Centrul Istoric, Praga, Republica Cehă, 30 de imagini lipite.

Oricum, ramân două probleme. Prima ar fi corectarea distorsiunilor de perspectivă in arhitectură; iubesc fotografia de arhitectură, veche sau nouă, dar verticalele doresc să fie verticale. A doua problemă, lipirea fotografiilor durează extrem de mult, uneori chiar și o oră. Ulterior, am folosit PTGui software pentru combinarea fotografiilor, iar durata s-a micșorat considerabil, la câteva secunde sau minute. Cel mai important lucru a fost că puteam să corectez și perspectiva, cu pierderi de calitate minime. Rafinând intreg procesul spre perfecțiune, am investit intr-un cap de trepied panoramic, ce m-a ajutat sa captez multiple imagini panoramice în linie, adăugând și un Sigma 85mm F1.4 DG HSM, când am avut nevoie de distantă focală mai lungă și să am fișiere cu detalii mai multe. Aceste doua obiective îmi oferă tot ce am nevoie pentru a crea imaginile la care eu am visat atația ani; imagini de dimensiuni mari cu o perspectiva corectă, presărate cu stilul meu artistic pictural in post-procesare.


Orașul artelor si științelor, Valencia, Spania, 50 de imagini lipite

Munca mea a evoluat datorită unei singure achiziții, acest obiectiv incredibil, Sigma 50mm F1.4 DG HSM Art. Acesta m-a ajutat să pun la punct un workflow ce acum include multiple cadre, între 15-50 de imagini, ce sunt lipite intr-o singură fotografie ce poate fi printată la dimensiunea de 150x200cm, cu o calitate uimitoare. Această metodă produce imagini cu tonuri de culoare, lumină si stare, uluitoare. Îmi place contrastul dintre claritatea fotografiilor, feeling-ul pe care ti-l transmite o pictură și liniile arhitecturale de alb si negru.


Orașul artelor și știintelor, Valencia, Spania, 20 de imagini lipite.

Toate fotografiile de mai sus au fost realizate de David la doua workshopuri, unul in Valencia, iar celălalt in Praga.
Daca doriți să aflați mai multe despre munca lui David, puteți accesa linkul:
https://www.davidosbornphotography.com/landscape-photography-workshops/
 

Suport clienti L-V: 09.00-17.30

0725.820.521 office@sigmaphoto.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!