SIGMA 14-24mm F2.8 DG DN | Art: Scurtă incursiune în Astrofotografie

SIGMA 14-24mm F2.8 DG DN | Art: Scurtă incursiune în Astrofotografie
Când am aflat că voi avea ocazia să testez noul 14-24 F2.8 DG DN | Art, ce a fost complet reproiectate pentru mirrorless, am fost mai mult decât entuziasmat. Deși vremea din timpul calatoriei către Muntele Rainier a fost capricioasă și mi-a limitat timpul, am fost hotărât să profit la maxim de toate atuurile ivite. Setarea diafragmei la F2.8 și focalizare pe stele s-au facut fără efort. Am apăsat declanșatorul pentru prima mea expunere cu diafragmă deschisă la maxim. Am așteptat, am verificat colțurile, am zâmbit și am continuat. Nu am avut decât să fac câteva fotografii, dar abia așteptam să văd imaginile pe un ecran mai mare. Văzând claritatea pe întregul cadru, am pus calitatea acestui obiectiv la cel mai înalt nivel. Focala de 14mm până la 24 mm poate fi o gamă focală clasică pentru astrofotografie, dar există, fără îndoială, un nou campion atunci când vine vorba de lentile cu zoom ultra-rapid.



Știind că nu voi avea mult timp să fotografiez, am vrut să mă asigur că pot folosi distante focale diferite. Am găsit acest loc care arăta perfect pentru a fotografia atât la 14mm cât și la 24mm. Când fotografiezi cerul nopții, schimbarea distantei focale poate avea un impact uriaș asupra sentimentului general pe care îl prezintă imaginea. Ador modul în care traseul a acționat ca o linie conducătoare spre Rainier și Calea Lactee. Întrucât a fost puțin mai târziu în noapte, Calea Lactee era în poziția perfectă pe cer pentru ca această compoziție sa iasă armonios. Această imagine a fost prima imagine pe care am fotografiat-o la distanța focală mai lungă a obiectivului, chiar la 24mm, oferind scenei o senzație mai intimă.



Când ultimul strop de lumină din cer se stinge usor, am aruncat o privire și am observat că Rainier era încadrat între acești copaci. Am apucat repede aparatul foto și mi-am încadrat fotografia. Lumina de tranziție în timpul orei albastre poate fi dificil de echilibrat între prim plan și cer, dar poate oferi rezultate uimitoare, deoarece oferă doar suficientă lumină în prim plan, permițând totuși stelelor să strălucească.



Versatilitatea de a schimba rapid distanțele focale, a făcut posibilă capturarea celei de a doua fotografii, foarte diferită, din aceeași locație. Acest tip de versatilitate oferă un avantaj uriaș atunci când încercați să aflați ce ar putea funcționa cel mai bine pentru orice compoziție particulară. După ce am tras prima mea imagine aici la 24 mm, am reajustat să fotografiez larg la 14mm pentru a surprinde o fotografie cu totul diferită.



După ce am capturat o imagine verticală din acest loc mai devreme, am făcut o oprire rapidă acum, când Calea Lactee trecea de Muntele Rainier. Deși poate nu am avut mult timp la dispozitie, eram convins că noul 14-24 f2.8 DG DN Art ma va insoti in viitorele aventuri sub stele.


Care sunt diferențele cheie între Sigma 14-24mm F2.8 DG HSM | Art și 14-24mm F2.8 DG DN | Art
Cea mai evidentă diferență este dimensiunea mai mică a noului 14-24mm F2.8 DG DN Art, care este proiectat pentru camerele mirrorless Sony E și L-Mount. Cantareste 795 grame față de cele 1150 grame pentru versiunea DSLR. Pentru a le diferenția mai bine, vom numi noul DG 14-24mm F2.8 DG DN | Art „versiunea mirrorles”, și 14-24mm F2.8 DG HSM | Art „versiunea DSLR”.
Dincolo de dimensiunile și greutatea mai mică, noua versiune mirrorless are 11 lame rotunjite, în timp ce versiunea DSLR are nouă. Versiunea mirrorless are un motor de tip “ stepping motor”, în timp ce versiunea DSLR are un motor hipersonic. Fiecare versiune are o formulă optică diferită, iar lentila mirrorless încorporează un nou tratament, nano poros, ce nu este așa sensibil la lumina din spate. Versiunea mirrorless are pe corpul aparatului un comutator AFL dedicat, care poate atribui funcții diferite. În plus, are incorporat in spate un suport de filtru.
Există si similitudini! Ambele lentile sunt obiective zoom ultrawide, de ultimă generație, cu deschidere largă, cu o sigilare excelentă pentru intemperii. Toate lentilele Sigma sunt “Made in Japan”.



 

Suport clienti L-V: 09.00-17.30

0725.820.521 office@sigmaphoto.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!