45mm F2.8 DG DN Seria I- Folosesc principiul “încercare și eroare” pentru a-mi dezvolta stilul - Alexandre Souêtre

45mm F2.8 DG DN Seria I- Folosesc principiul “încercare și eroare” pentru a-mi dezvolta stilul - Alexandre Souêtre

Ce echipament fotografic folosești și cum te-ai descrie ca fotograf?

Am intrat prima dată în contact cu fotografia la vârsta de 12 ani când am folosit un vechi SLR Canon 35mm al surorii mele. La acea vreme, ilustrația era singurul mijloc de expresie pe care îl cunoșteam, așa că fotografia mi-a deschis un spectru complet nou de posibilități. Dar ani mai târziu, când am ajuns la Los Angeles, în 2015, am început să iau fotografia mai în serios. La vremea respectivă, foloseam un Canon 7D și încă fotografiam pe film cu un Canon AE-1. Am făcut upgrade la un Canon EOS 5D Mark III, urmat de un Mark IV. Obiectivele mele au constat în principal din optica din seria SIGMA Art și câteva TAKUMAR clasice. Am început sa fotografiez pe format mediu în 2017 după ce am cumpărat un Mamiya RZ67. M-am îndrăgostit de asta, ceea ce m-a făcut în cele din urmă să trec pe deplin la digital. Acum trag cu un Hasselblad X1D II, Mamiya RZ67 și ocazional un Contax T2 pentru 35mm.
 

SIGMA 45mm F2.8 DG DN | Contemporary + SIGMA fp
ISO 640 | F5.6 | 1/500s

SIGMA 45mm F2.8 DG DN | Contemporary + SIGMA fp
ISO 640 | F4 | 1/3200s


SIGMA 45mm F2.8 DG DN | Contemporary + SIGMA fp ISO 800 | F2.8 | 1/1000s pt ambele fotografii


SIGMA 45mm F2.8 DG DN | Contemporary + SIGMA fp ISO 1000 | F4 | 1/250s pentru ambele fotografii


SIGMA 45mm F2.8 DG DN | Contemporary + SIGMA fp ISO 800 | F2.8 | 1/500s


SIGMA 45mm F2.8 DG DN | Contemporary + SIGMA fp ISO 800 | F2.8 | 1/320s
 

SIGMA 45mm F2.8 DG DN | Contemporary + SIGMA fp
ISO 320 | F2.8 | 1/1250s

SIGMA 45mm F2.8 DG DN | Contemporary + SIGMA fp
ISO 640 | F4 | 1/1000s

Care este impresia ta despre noua Serie I Sigma, în special de 45mm F2.8 DG DN Contemporary?

Eram deja familiarizat cu obiectivele SIGMA, în special cu cele din seria Art și știam calitatea la care mă puteam aștepta de la acestă marcă. SIGMA 45mm F2.8 DG DN | Contemporary a devenit instantaneu favorit. Îmi place să fotografiez cu această distanță focală, în special pentru portrete. Obiectivul este mic, dar bine construit și, după ce am făcut câteva fotografii de testare, mi-a plăcut instantaneu bokehul, care se simțea puțin mai cremos și mai moale decât mă așteptam de la un obiectiv modern pentru mirrorless. Tind să fiu atrasă de această calitate.
Camera fp a fost o mare surpriză. Este foarte mică, ușoară, extrem de intuitivă și foarte ușor de acomodat cu ea. Iar rezultatele sunt impresionante. Unul dintre cele mai pozitive calităti, după părerea mea, este aspectul. Este atât de mic, puternic și elegant. Pentru unii s-ar putea să nu fie o caracteristică, dar contează foarte mult pentru mine, întrucât sunt mereu atras de obiectele frumoase. Sunt atât de multe accesorii pe care le poți folosi și am avut norocul să încerc câteva. Favoritele mele sunt capacul metalic și suportul magnetic al obiectivului, care este foarte util atunci când fotografiați pe stradă, precum și gripul de cameră. Deși nu am avut luni de zile să mă joc cu camera și obiectivul, am avut suficient timp pentru a le cunoaște în mod corespunzător și cu siguranță le-aș recomanda cuiva interesat să filmeze cu echipament profesional mirrorless.
 
Imaginile fără informații sunt realizate cu SIGMA Fp si alte lentile SIGMA.

Ce ne poți spune despre experiența ta ca director de creație / fotograf / regizor de film?
Cum ai ajuns să lucrezi în acest domeniu?


Debutul mea în lumea creativ-profesională a fost prin design grafic și, în special, branding/identitate. Acest lucru m-a condus la oportunitatea de a lucra ca ‘junior art director”, având în vedere experiența mea în software și tehnici creative. Am învățat design și fotografie pe cont propriu în timp ce am obținut o diplomă în marketing și comunicare la facultate. A fi autodidact a însemnat că am făcut multe greșeli, dar aceste experiențe mi-au permis să acumulez noi abilități. Când m-am mutat în Los Angeles, am vrut să schimb magazul și am început să lucrez în producție, în principal ca producător de videoclipuri de scurt metraj, cum ar fi videoclipuri muzicale, filme scurte, reclame și documentare. Dar lumea designului m-a prins din nou, fiind angajat să fiu designer pentru o companie de skateboard. Acest lucru m-a învățat abilitățile necesare pentru a deveni director de creație. In acelasi timp, m-am îndrăgostit din nou de fotografie și am început să o practic serios, mai întâi ca hobby, apoi am evoluat într-o carieră secundară. Partener mi-a devenit un prieten, iar împreună am intrat din nou în lumea producției, ceea ce mi-a permis să regizez câteva videoclipuri.

Ce rol joacă fotografia în viața și cariera ta?

Aș spune că aproximativ jumătate din viața mea profesională o petrec făcând fotografii. Dar joacă un rol mai mare în viața mea personală. Deși limitativă în anumite privințe, fotografia are puterea de a evoca foarte mult cu foarte puțin. O singură imagine poate fi suficientă pentru a atrage atenția cuiva și această provocare mă interesează întotdeauna. Deși m-am considerat întotdeauna un fotograf amator, am înțeles că poate ajuta la atingerea obiectivelor profesionale. În calitate de director creativ, am găsit că fotografia nu numai că este extrem de utilă în a spune povestea unui brand, ci și palpitant în jocul cu restricții pragmatice. În timp ce fotografierea pentru mine poate fi liberă și captivantă, consider că utilizarea fotografiei ca instrument, cu expunerea firului narativ, pentru un brand sau o persoane, poate fi uneori mai plină de satisfacții. Traducerea valorilor și obiectelor în elemente grafice este un proces de care mă bucură să-l duc într-o direcție creativă, design și branding. În mod similar, traducerea ideilor, sentimentelor și valorilor de branding în fotografie este la fel de interesantă. Toate instrumentele creative tind să se încrucișeze, iar fotografia are acea tendință cu lumea grafică și video, care mă fascinează.
 

SIGMA 45mm F2.8 DG DN | Contemporary + SIGMA fp
ISO 640 | F4 | 1/1000s

SIGMA 45mm F2.8 DG DN | Contemporary + SIGMA fp
ISO 320 | F5 | 1/300s

Cum îți creezi propriul stil?

Nu m-am găndit la asta. Mi-au trebuit câțiva ani să-mi găsesc stilul și probabil că încă îl rafinez. Am descoperit prin încercări și erori că nu eram un foarte bun povestitor în mass-media. În fotografie, nu am abilitățile pe care le au alții în a spune o poveste sau a surprinde ceva palpitant și nici nu am cunoștințe tehnice extinse despre mediu. Așa că am gravitat în mod natural către un stil care mi se potrivește. Capturez momente fără intenție de a fi constrâns și concentrându-mă pe efectele subtile ale luminii și texturii, mai degrabă decât disecând pe larg un subiect sau o poveste. Cu alte cuvinte, cu cât mă gândesc mai puțin la procesul, echipamentul sau simțul direcției, cu atât este mai probabil să surprind ceva adevărat și mai aproape de stilul meu natural. Tind să fiu atrasă de estetica scandinavă și japoneză și îmi place să văd imagini moi, blânde și, uneori, criptice. Traduc această inspirație în stilul meu. Abordez lucrarea mea fotografică în mod similar cu designul și brandingul, punându-mi deseori întrebarea „Cum pot să spun mai multe cu mai puțin?” Acest lucru duce probabil la estetica generală minimalistă spre care tind să gravitez.





De ce SERIA I ți se potrivește atât de bine și care sunt cele trei cuvinte pe care le-ai alege pentru a descrie experiența ta de utilizare a acestor obiective noi?

Aș descrie seria I de la SIGMA ca fiind elegantă, profesională și versatilă. Elegantul este un aspect cheie pentru mine. Îmi place ca lucrurile să arate drăguțe și elegante, mai ales când le folosesc zilnic. “Profesionalul” ar trebui să fie de la sine înțeles, dar nu este întotdeauna unul evident. Mi se pare profesionist pentru că îl pot înțelege rapid și pot găsi și mai rapid modalități de a-l folosi în favoarea mea. Arată puternic, bine construit și bine gândit, iar acest lucru mă ajută să obțin rezultate profesionale. În cele din urmă versatil, deoarece obiectivele, în special cele de 45 mm, îmi permit să îmi schimb destul de mult atenția între subiectul principal și, uneori, obiectele din jur. Îmi place să pot fotografia când văd ceva, uneori pur și simplu pentru că lumina ar putea transforma un obiect obișnuit într-un subiect dorit,iar deschiderea mare împreună cu distanța focală versatilă îmi permite să mă mișc în timp ce păstrez o încadrare de bun gust.








Alexandre Souêtre - Director de creație, fotograf și artist
Născut la Paris, dar cu reședința în Portland, SUA, Alexandre Souêtre este director de creație, fotograf și artist vizual.
--site--  --instagram--

Suport clienti L-V: 09.00-17.30

0725.820.521 office@sigmaphoto.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!