24-70mm F2.8 DG DN Art - Impresii

24-70mm F2.8 DG DN Art - Impresii
Seria DN dedicată camerelor mirrorless are un nou venit, SIGMA 24-70mm F2.8 DG DN | Art pentru montura Sony E. Flansa scurtă a camerei funcționează nu numai pentru a îmbunătăți calitatea imaginii, ci și pentru a reduce dimensiunea obiectivului. În cazul acestui obiectiv, s-a realizat o reducere suplimentară a greutății prin încredințarea stabilizării optice și corectarea aberațiilor cromatice de către aparat. Dorim întotdeauna obiective cu zoom, ușore și compacte, iar SIGMA a facut posibil. Această orientare către client face parte din tradiția SIGMA.



"Linii" desenate frumos pe toată gama de zoom

Caracteristica cheie a obiectivelor SIGMA este redarea precisă a contrastelor. Odată ce experimentăm redarea fină și clară, devenim dependenți de lumea ce numai SIGMA o poate “ desena”. În același timp, ei sunt gata să răspundă cerințelor fotografilor, oricât de pretențioase ar fi. În mod similar, seria DN reproduce fidel cele mai subtile detalii care pot fi pierdute în situații de iluminare dificilă. La fel ca în această imagine a cărei expunere a fost determinată să reproducă atât zonele luminoase, cât și umbra, chiar și partea superioară a clădirii este definită în mod elaborat cu cele mai fine linii. Astfel de detalii rafinate se pot pierde cu alte obiective.



La 70mm. Aerul umed și lumina scăzută de seară pot degrada redarea precisă, dar acest obiectiv se descurcă minunat în astfel de condiții nefavorabile. Sunt impresionat de definirea clară a detaliilor cu orașul acoperit de lumina moale.



AF rafinat

Performanța AF s-a îmbunătățit semnificativ, chiar dacă obiectivul este mai ușor. În primul rând, este mai rapid datorită motorului de tip “stepping”. Indiferent dacă punctul de focalizare este în jurul centrului sau în colțuri sau dacă subiectul este în mișcare sau nu, focalizarea este foarte rapidă si precisă. Calitatea imaginii și performanța AF a unui obiectiv bun trebuie să se îmbunătățească, iar acest obiectiv a demonstrat.





În al doilea rând, autofocusul este compatibil cu funcția “eye af”. Deși, în practică, folosim cel mai mic punct AF pe care il selectăm doar pe ochi, este foarte dificil să urmărim ochii subiecților în mișcare și de multe ori ajungem să ignorăm expresia feței, concentrându-ne doar pe ochi. Detectarea ochilor ne ajută să ne concentrăm asupra celui mai bun moment, fără a ne îngrijora de punctul de focalizare.



Nu în ultimul rând, butonul AFL (Auto Focus Lock) ce este poziționat în stânga obiectivului. Degetul mare stâng ar trebui să atingă instinctiv butonul AFL când țineți obiectivul. Această poziție este eficientă, deoarece  putem folosi mâna stângă pentru a susține ferm obiectivul în timp ce blocați focalizarea. Este doar un buton, dar extrem de util.



Bokeh redat natural de frumoase cercuri de lumină.

Linia Art este renumită pentru că oferă un bokeh frumos. Este ușor de controlat, deoarece atât bokehul din față, cât și cel din spate sunt “soft” și naturale. Și, SIGMA știe că cercurile de lumină vizibile mai ales la deschidere largă sunt o componentă importantă pentru un bokeh frumos.
Acest obiectiv folosește diafragmă rotunjită formată din unsprezece lame, în timp ce SIGMA 24-70mm F2.8 DG OS HSM | Art pentru camerele DSLR are nouă. Lamelele suplimentare ajută la reducerea "durității" bokehului prin rotunjirea cercurilor chiar și la diafragme mai mici.



La deschidere largă, bokehul care arată mai degrabă ca niște bile tridimensionale decât cercuri, completează efectul soft al întregii imagini. Bokehul alb arăta mai întâi ca vignetare din cauza formei ovale. Cu toate acestea, în următoarea imagine fotografiată la diafragma mai mică, am observat că forma bokeh-ului este reprezentată fidel ca forma luminilor de pe stâlpi.

La F5.6. Acest obiectiv îmi permite să controlez doar dimensiunea surselor de lumină, păstrând în același timp forma rotundă a cercurilor de lumină.



Zoom precis pentru cea mai bună experiență

În trecut, distanța focală de 50 mm era punctul de plecare al fotografiei. Acest obiectiv m-a făcut să simt că poziția este împărtășită și de obiectivele 24-70mm, F2.8 de înaltă performanță precum acesta și că vor îmbunătăți și mai mult expresia fotografică de acum înainte. Deoarece calitatea imaginii este extrem de ridicată pe întreaga gamă de zoom, pot controla perspectiva fără să mă îngrijorez de schimbarea calității imaginii la un zoom de câțiva milimetrii. Acesta este un mare avantaj.

SIGMA 24-70mm F2.8 DG DN | Art nu este doar un „zoom convenabil”.
Este un nou obiectiv standard unic pentru o expresie supremă.


 

Suport clienti L-V: 09.00-17.30

0725.820.521 office@sigmaphoto.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!