90mm F2.8 DG DN | Contemporary - Îmi dezvălui preferințele prin design și ergonomie - Alexandre Souêtre

90mm F2.8 DG DN | Contemporary - Îmi dezvălui preferințele prin design și ergonomie - Alexandre Souêtre
Ce este crucial pentru tine în alegerea lucrurilor pe care vrei să le folosești?

Când vine vorba de alegerea obiectelor pe care le folosesc sau cu care interacționez, tind să mă concentrez asupra unui punct ideal, undeva între formă și funcție. În cazul fotografiei în mod specific, deși mă concentrez întotdeauna pe rezultatele livrate și pe calitatea produsului în primul rând, forma sa estetică rămâne importantă.
Un obiect, cum ar fi un aparat foto  sau un echipament de fotografiat, va fi în mâinile mele pentru un timp destul de îndelungat deoarece lucrez cu el, astfel încât obiectul devine o parte a ritualului și al procesului meu de creație. Îmi plac instrumentele și, în special, instrumentele frumoase. O cameră poate fi un instrument puternic de expresie, precum și un indicator al gusturilor prin design.



Când vine vorba de fotografie, care este echipamentul necesar ce te ajută să-ti pui în aplicare ideile?

Când vine vorba de fotografie, dacă simt că echipamentul este ca și un aliat în a-mi exprima ideile, atunci devine esențial. Deși îmi este greu să prezic cât de mult mă voi baza pe o cameră sau pe un obiectiv pănă la momentul oportun, atașamentul față de un echipament fotografic este de obicei instantaneu de la captarea primelor câteva fotografii.
Îmi aleg obiectivele pe baza fotografiilor anterioare pe care le-am realizat cu acestea, pe baza la cum cum m-au făcut să mă simt, cum i-au făcut pe ceilalți să se simtă și cât de bine am reușit să-mi surprind subiectul.
 


SIGMA 90mm F2.8 DG DN | Contemporary, SIGMA fp L, ISO 400, F8, 1/1000s


SIGMA 90mm F2.8 DG DN | Contemporary, SIGMA fp L, ISO 400, F8, 1/400s

Ce impresie ai despre noile obiective din seria SIGMA I, în special de 90mm F2.8 DG DN Contemporary?

Deși tind să gravitez spre obiective cu un unghi mai larg de cuprindere (cum ar fi un 45mm), SIGMA 90mm F2.8 DG DN | Contemporary a devenit instantaneu favorit. În timp ce un obiectiv larg este un aliat cheie în surprinderea unei scene, a unui loc sau a unui context, distanța focală de 90 mm mi-a permis să mă concentrez pe detalii, unghiuri de cuprindere mai strânse și mai complicate, caracteristici cheie ale arhitecturii (care este una dintre subiectele mele preferatele) și aspecte mai particulare ale unei persoane sau a unui obiect.
Bokehul frumos  m-a împins la fel de repede să fotografiez la F2.8, chiar și în situații cu lumină din belșug, astfel încât să izolez subiectele și momentele importante.


SIGMA 90mm F2.8 DG DN | Contemporary, SIGMA fp L, ISO 1000, F2.8, 1/2000s -  SIGMA 90mm F2.8 DG DN | Contemporary, SIGMA fp L, ISO 400, F8, 1/1250s


SIGMA 90mm F2.8 DG DN | Contemporary, SIGMA fp L, ISO 800, F2.8, 1/400s

Ce ne poți spune despre experiența ta ca artist vizual / fotograf/ regizor? Cum ai ajuns să lucrezi în acest domeniu?

Intrarea mea în lumea creativ-profesională a fost prin design grafic și, în special, branding / identitate. Acestă conjunctură m-a condus la oportunitatea de a lucra ca director de creație debutant, având în vedere experiența mea în software și tehnici creative. Am învățat design-ul și fotografia pe cont propriu în perioada în care am absolvit facultatea de marketing și comunicare. A fi autodidact a însemnat să fac multe greșeli, dar aceste experiențe mi-au permis să acumulez noi abilități. Când m-am mutat în Los Angeles, am vrut să schimb macazul și am început să lucrez în producție, în principal ca producător de videoclipuri scurte, cum ar fi videoclipuri muzicale, scurtmetraje, reclame și documentare. Dar lumea designului m-a prins din nou, fiind angajat ca designer pentru o companie de skateboard. Acest job m-a învățat abilitățile necesare pentru a deveni director de creație. În același timp, am căzut din nou în patima fotografiei și am început să o practic mai serios, mai întâi ca hobby, urmănd să devină o a doua meserie. Am întâlnit un vechi prieten și am devenit parteneri in lumea producției, astfel am ajuns din nou sa regizez căteva videoclipuri.

În prezent, păstrez un echilibru între toate formele mele de exprimare creativă: fotografie, video, design, ilustrație și mai recent consultanță creativă, în principal prin intermediul agenției de branding / publicitate a cărei coproprietar sunt. Copilul din mine nu vrea să rămână la un singur lucru - îmi place să creez în toate modalitățile. Fotografia, desigur, continuă să fie o parte foarte importantă a vieții mele artistice, precum și a carierei mele.


SIGMA 90mm F2.8 DG DN | Contemporary, SIGMA fp L, ISO 800, F8, 1/320s



Ce rol joacă fotografia în viața și cariera ta?

Aș spune că aproximativ jumătate din viața mea profesională o petrec făcând fotografii. Dar joacă un rol mai mare în viața mea personală. Deși limitată în anumite privințe, fotografia are puterea de a evoca foarte mult cu, în realitate, foarte puțin. O singură imagine poate fi suficientă pentru a atrage atenția cuiva , iar această provocare mă interesează întotdeauna. Deși m-am considerat întotdeauna un fotograf amator, am înteles ca îți poți indeplini obiectivele profesionale foarte bine.

În timp ce fotografia pentru mine este liberă și captivantă, consider că utilizarea fotografiei ca instrument, cu liniile directoare de povestire pentru un brand sau o persoană, poate fi uneori plină de satisfacții.

Traducerea valorilor și obiectelor în elemente grafice este un proces pe care ma bucur să-l descompun într-o direcție creativă, design și branding. În mod similar, traducerea ideilor, sentimentelor și valorilor de branding în fotografie este la fel de interesantă. Toate instrumentele creative tind să se încrucișeze, iar fotografia are acea tendință cu lumea grafică și video, care mă fascinează.


SIGMA 90mm F2.8 DG DN | Contemporary, SIGMA fp L, ISO 800, F8, 1/6000s

SIGMA 90mm F2.8 DG DN | Contemporary, SIGMA fp L, ISO 800, F8, 1/4000s
 

SIGMA 90mm F2.8 DG DN | Contemporary,
SIGMA fp L, ISO 800, F8, 1/320s

SIGMA 90mm F2.8 DG DN | Contemporary,
SIGMA fp L, ISO 800, F8, 1/320s


SIGMA 90mm F2.8 DG DN | Contemporary, SIGMA fp L, ISO 800, F8, 1/6000s


SIGMA 90mm F2.8 DG DN | Contemporary, SIGMA fp L, ISO 160, F2.8, 1/5000s

Cum îți creezi propriul stil?

Nu mă gândesc foarte mult la el. Mi-au trebuit câțiva ani să-mi găsesc stilul și probabil că încă îl rafinez. Am descoperit prin încercări și erori că nu eram un prea bun povestitor. În fotografie, nu am abilitățile pe care le au alții în a spune o poveste sau a surprinde ceva palpitant și nici nu am cunoștințe tehnice extinse despre acest mediu. Așa că am gravitat în mod natural către un stil care mi se potrivește. Captez momente fără intenție de început și sfârșit și ma concentrez mai mult pe efectele subtile ale luminii și texturii, mai degrabă decât disecând pe larg un subiect sau o poveste. Cu alte cuvinte, cu cât mă gândesc mai puțin la procesul, echipamentul sau simțul direcției, cu atât sunt mai probabil să surprind ceva adevărat și mai aproape de stilul meu nativ, natural. Tinde să mă atragă estetica scandinavă și japoneză și îmi place să văd imagini delicate, blânde și uneori criptice. Traduc această inspirație în stilul meu. Abordez fotografia în mod similar cu designul și brandingul, punându-mi adesea întrebarea „Cum pot să spun mai multe cu mai puțin?” Acest lucru duce probabil la estetica minimalista spre care tind să gravitez în general.


SIGMA 90mm F2.8 DG DN | Contemporary, SIGMA fp L, ISO 800, F8, 1/1250s

De ce ți se potrivește atât de bine seria I și ce cuvinte ai alege pentru a descrie experiența ta de utilizare a acestor obiective noi?

Aș descrie seria SIGMA I ca fiind elegantă, profesională și versatilă.
Elegantul este un aspect cheie pentru mine. Îmi place ca lucrurile să arate drăguț și elegante, mai ales când le folosesc zilnic.
Profesionalul ar trebui să fie de la sine înțeles, dar nu este întotdeauna unul evident. Mi se pare profesional pentru că îl pot înțelege rapid și pot găsi și mai rapid modalități de a-l folosi în favoarea mea. Arată puternic, bine construit și bine gândit, iar aceste considerente mă ajută să obțin rezultate profesionale.
Versatilitatea devine un aspect cheie al fotografiei la schimbarea constantă a focusului. SIGMA 45mm F2.8 DG DN | Contemporary și SIGMA 65mm F2 DG DN | Contemporary mi-au permis să acopăr o distanță focală crucială pentru majoritatea subiectelor pe care tind să le cuprind. Odată cu lansarea SIGMA 90mm F2.8 DG DN | Contemporary, mă pot concentra pe subiecte într-un mod în care acum îmi dau seama că am nevoie și de asta. Versatilitatea SIGMA 90mm F2.8 DG DN | Contemporary arată o perspectivă diferită a aceluiași subiect. Oamenii și arhitectura fiind subiectele mele preferate, 90mm îmi permite să le privesc și să le captez într-un mod diferit, cu mai multă precizie, trecând de la subiectul general la părțiile detaliate ale acestora.






 
Alexandre Souêtre - Director de creație, fotograf și artist
Născut la Paris, dar cu reședința în Portland, SUA, Alexandre Souêtre este director de creație, fotograf și artist vizual.
--site--  --instagram--

Suport clienti L-V: 09.00-17.30

0725.820.521 office@sigmaphoto.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!