24mm F2 DG DN Contemporary - Îmi place fotografia simplă și minimalistă - Maik Lipp

24mm F2 DG DN Contemporary - Îmi place fotografia simplă și minimalistă - Maik Lipp
Sunt un minimalist și îmi place să călătoresc fără un bagaj greu. Acest lucru se aplică și echipamentului foto. De câțiva ani  fotografiez exclusiv cu obiective SIGMA. Esențiale pentru mine sunt SIGMA 24-70mm F2.8 DG DN | Art și SIGMA 14-24mm F2.8 DG DN | Art , care acoperă o gamă excelentă de zoom. Dar dacă trebuie să fie și mai compact, folosesc obiectivele din seria I , cum ar fi noul SIGMA 24mm F2 DG DN | Contemporary. Combinat cu cele două camere full-frame ale mele, este perfect pentru fotografii de călătorie, peisaj și arhitectură și îmi oferă posibilitatea de a surprinde momente perfecte fără prea multă greutate.Pentru mine acestea sunt aspectele cheie ale seriei SIGMA I : compacte, robuste și performante. Îmi place și designul, mai ales câ le folosesc zilnic. Aspectul lor “curat” se potrivește perfect pasiunii mele pentru un design minimalist și simplu. SIGMA 24mm F2 DG DN | Contemporary face o combinație excelentă cu SIGMA fp L și  Sony α7 III. Carcasa metalică este robustă și deosebit de frumoasă. De asemenea, oferă o senzație excelentă la atingere, de care îmi place enorm. Mai mult, calitatea imaginii și manevrabilitatea sunt foarte impresionante pe ambele sisteme. Rezultatele sunt uluitoare, sincer să fiu.
 


SIGMA 24mm F2 DG DN | Contemporary, Sony α7 III, ISO 125, F2, 1/640s

Întotdeauna îmi place să fotografiez cu diafragmă deschisa. Și m-am îndrăgostit imediat de bokeh-ul acestui nou obiectiv grandangular la F2. Nu este prea dur și are acest aspect cremos și moale. O altă caracteristică cu adevărat grozavă este capacul magnetic al obiectivului și suportul capacului, care sunt foarte utile atunci când fotografiați în aer liber sau în timpul călătorilor, deoarece în trecut mă întrebam adesea pe unde au ramas capacele mele! Acest lucru s-a încheiat acum datorită aestui mic si ingenios accesoriu al Seriei I.
SIGMA 24mm F2 DG DN | Contemporary, SIGMA fp L, ISO 200, F2, 1/100s

Ce ne poți spune despre experiența ta de fotograf? Cum ai ajuns să lucrezi în acest domeniu?
Totul a început cu dragostea mea pentru design și arhitectură. Am fost fascinat de forme clare, structuri și detalii minimaliste. Așa că am vrut să surprind propria mea viziune asupra arhitecturii moderne. Acest lucru mi-a schimbat foarte mult viziunea asupra elementelor esențiale. În acest timp am călătorit mult pentru a fotografia clădiri din întreaga lume. La un moment dat în 2017, a apărut fotografia de peisaj și de călătorie. Și împreună cu dragostea mea pentru gadget-uri, ceasuri și cafea, ac mi-a oferit o schimbare binevenită față de munca mea fotografică anterioară.
Cred că acestă varietate mi-a oferit mai multă experiență și a reușit să-mi îmbunătățesc continuu abilitățile și calitățile fotografice în ultimii ani. Dar, la fel ca în toate, vin experiențe noi și înveți în fiecare zi.


SIGMA 24mm F2 DG DN | Contemporary, SIGMA fp L, ISO 800, F2, 1/1600s


SIGMA 24mm F2 DG DN | Contemporary, SIGMA fp L, ISO 400, F4, 1/80s

SIGMA 24mm F2 DG DN | Contemporary, SIGMA fp L, ISO 100, F2, 1/100s

Ce rol joacă fotografia în viața și cariera ta?
Aș spune unul mare. Pentru că pentru mine fotografia este modalitatea ideală de a-mi echilibra munca principală, unde mă ocup zilnic de numere, analize și rapoarte. De aceea sunt mereu foarte fericit când pot face fotografii – când sunt afară. Explorarea mediului și recreerea în natură. Toate acestea îmi oferă putere, îmi oferă relaxare și pot fi creativ. Prin fotografie, am reușit să călătoresc și să experimentez atât de multe locuri frumoase pe care probabil că nu le-aș fi vizitat ​​altfel.
Sunt, de asemenea, un adevărat tehnicist. Iar fotografia îmi oferă o scuză bună pentru a putea cumpăra echipamente noi iar si iar. (râde).


SIGMA 24mm F2 DG DN | Contemporary, SIGMA fp L, ISO 100, F2, 1/640s
 

SIGMA 24mm F2 DG DN | Contemporary, SIGMA fp L, ISO 100, F2, 1/640s

SIGMA 24mm F2 DG DN | Contemporary, SIGMA fp L, ISO 100, F2, 1/1000s
Cum îți creezi propriul stil?
Sunt de părere că un stil propriu se va dezvolta încet de-a lungul anilor și va deveni treptat un așa-numit stil „propriu”. Așa a fost cel puțin pentru mine. La început am experimentat foarte mult și am pus mult accent pe proiectarea clară a imaginilor. Apoi, viziunea mea asupra lucrurilor s-a schimbat și stilul meu s-a adaptat și el. Culorile au devenit mai subtile și mă concentrez mai mult pe dispoziție și poveste. Aș spune că propriul stil are mult de-a face cu percepția și senzația. În acest fel, preferințele și propriile convingeri vă modelează automat propriul stil. De exemplu, îmi place designul scandinav, care este în mare parte curat și simplu. Și acesta este probabil și motivul pentru care pozele mele constau de obicei doar din câteva culori care sunt, de asemenea, desaturate. Propriile standarde de proiecție se reflectă în propriile fotografii.


SIGMA 24mm F2 DG DN | Contemporary, SIGMA fp L, ISO 100, F2.8, 1/100s
 

SIGMA 24mm F2 DG DN | Contemporary, SIGMA fp L, ISO 100, F2, 1/250s

SIGMA 24mm F2 DG DN | Contemporary, SIGMA fp L, ISO 100, F2, 1/6000s

De ce ți se potrivește atât de bine seria I și ce cuvinte ai alege pentru a descrie experiența ta de utilizare a acestor obiective noi?
Când am văzut primul obiectiv din  Seria I, l-am vrut imediat. Nu conta dacă aveam cu adevărat nevoie sau nu. Arăta atât de frumos. Inelul manual de diafragmă, parasolarul rigid, capacul magnetic - atât de minunat, absolut stilul meu. De aceea, seria I mi se potrivește atât de bine. Bine. Și ce zici de calitate? Este uimitoare și nu este în niciun fel inferioră obiectivelor SIGMA Art. Absolut de nivel pro.
De asemenea, proporțiile echilibrate și mărimea redusă a acestor obiective sunt remarcabile. Din aceste aspecte resultă o libertate mai mare, nu numai în mânuire, ci și în greutatea bagajului de călatorie.


În cele din urmă, cele trei caracteristici care mi-au ieșit cel mai mult în evidență: dimnesiunea lor redusă, exteriorul lor robust și elegant și calitatea excepțională a imaginii.

 
 
 

Maik Lipp - Fotograf și povestitor
Maik este specialist controlor risc și manager și locuieste în Frankfurt, Germania. În a doua sa viață este fotograf și povestitor. S-a născut în anii '70 și este pasionat de fotografia în aer liber, peisaj și arhitectură. El este pasionat si de design-ul minimalist.

www.maiklipp.com
 @maik_lipp
 

Suport clienti L-V: 09.00-17.30

0725.820.521 office@sigmaphoto.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!