Din seria ultra-sharp I , SIGMA 65mm F2 DG DN | Contemporary. Un teleobiectiv compact, scurt, care oferă o experiență fotografică uimitoare pentru utilizatorii mirrorless.
Fabricat în Aizu – Japonia, pentru calitatea "Made in Japan"
Toate camerele și obiectivele Sigma sunt proiectate, fabricate și asamblate în singura noastră fabrică din Aizu, Japonia. Cu excepția a câtorva procese, efectuăm toată producția intern. Producția include: șlefuirea și tratarea lentilelor, prelucarea pieselor din plastic, vopsirea, asamblarea, fabricarea șuruburilor și a altor piese componente, precum și prelucrarea matrițelor.
Acest model de producție internă este neobișnuit în industria de astăzi, majoritatea companiilor producătoare de echipamente optice optând să-și externalizeze producția în alte țări, pentru a reduce costurile. Însă SIGMA crede că menținerea aproape integrală a fabricației, prelucrării și asamblării în Aizu, Japonia, este esențială pentru a crea produse inovatoare, proiectate atent și construite impecabil, care să îndeplinească standardele ridicate cerute de fotografi și cineștii profesioniști din întreaga lume.
Datorită acestui sistem integrat de producție, suntem acum unul dintre foarte puținii producători ale căror produse sunt cu adevărat "Made in Japan."
65mm F2 DG DN | Contemporary
Din Seria I, cea cu optică clară , SIGMA 65mm F2 DG DN | Contemporary. Un teleobiectiv scurt și compact, care oferă o experiență fotografică uimitoare pentru utilizatorii mirrorless.
Seria SIGMA I oferă produse optice compacte, frumos proiectate, de înaltă performanță pentru sistemele mirrorless. În prima sa colecție, SIGMA prezintă un obiectiv de uz zilnic cu specificații înalte în gama de obiective Contemporary, care combină o rezoluție excelentă intr-un corp mic, ce este perfect ponderat pentru sistemele mirrorless.
Preferat de foarte mult timp de iubitorii de fotografie și folosit chiar și pentru producția filmelor, un obiectiv de 65 mm permite o perspectivă puțin mai comprimată decât obiectivele standard, deschizând o varietate de abordări creative atât pentru fotografie, cât și pentru film.
Ultra-sharp, 65mm F2 DG DN | Contemporary poate capta detalii extrem de fine chiar și la diafragma maximă F2 și produce un bokeh intens și uniform.
În plus, corpul său din metal, care este o caracteristică pentru toate obiectivele din seria I, și designul exterior cu o suprafată foarte placută la atingere, precum si sunetul încântător produs în timpul funcționării, vor face ca obiectivul să fie o bucurie de a fi folosit.
Seria SIGMA I este destinată aparatelor full frame, ce oferă utilizatorilor mirroless o alternativă nouă, îmbunătațită, atât în experiența de fotografiere cu obiectivul, cât și în rezultatele impresionante pe care le poate obține.
Unul dintre avantajele cheie ale camerelor mirrorless este dimensiunea redusă, iar aceast obiectiv de 65mm este conceput pentru a se potrivi perfect cu aceste sisteme mai compacte, fără a sacrifica performanța. Această combinație de calitate optică superbă cu portabilitate excepțională, care nu era posibilă anterior cu sistemele DSLR, va aduce noi oportunități prezentei si viitoarei generații de fotografi.
În același timp, SIGMA este conștientă de faptul că, în zilele noastre, când avem o diversitate atât de mare când vine vorba de ceea ce folosim pentru a fotografia, cum ar fi telefoanele inteligente, oamenii caută ceva mai mult decât un simplu act de a „face fotografii” atunci când aleg să dețina o cameră și mai multe obiective.
Excelența SIGMA în tehnologiile de dezvoltare și procesare a fost acumulată începând de la înființarea sa în 1961 și a devenit mai sofisticată odată cu introducerea SIGMA Global Vision în 2012. Pornind de la acestea, SIGMA a analizat cu atenție modul în care fotografii se folosesc și se bucură de obiective, au optimizat designul optic, au imbunătățit aspectul exterior și experiența de utilizare și au creat Seria I.
Mai multe despre seria I
Seria I - O nouă experiență fotografică „ Premium Compact Primes” pentru utilizatorii mirrorless.
65 mm F2 DG DN | Contemporary pune pe masă cel mai înalt nivel de performanță optică la o deschidere maximă a diafragmei de F2, cu un corp și o dimensiune compactă ce se potrivesc perfect cu aparatele mirrorless.
Aberațile cromatice axiale, care tind să fie vizibile cu obiectivele medii și teleobiective, și nu pot fi reduse în mod eficient în cameră, sunt corectate temeinic cu ajutorul sticlei SLD, permițând să fie captate detalii clare. O pereche de lentile asferice din sticlă turnată (proces ce face lentilele de o precizie optică ridicată) este utilizată pentru a corecta aberația sferică și de tip comă, precum și astigmatismul, ajutând în același timp la configurația compactă a obiectivului. O combinație a celui mai recent design optic cu cele mai inalte tehnologii de manufacturare, ce dau viața noului model 65mm F2 DG DN | Contemporary, ce oferă performanțe optice excelente, precum și dimensiuni compacte.
În plus, față de efectul bokeh frumos, datorită controlului aberației sferice, vignetarea scăzută ajută la reducerea bokehului in forma de “cat’s eye” și oferă fotografilor un control mai mare asupra zonelor nefocalizate ale imaginilor. Pe lângă toate acestea, tehnologia standard SIGMA anti-ghosting și anti-flare, asigură performanțe de vârf în condiții de iluminare din spate.
Utilizarea mai multor lentile asferice de înaltă precizie din sticlă turnată.
Suprafața matrițelor pentru turnarea sticlei, care este un proces ce formează componente optice prin presarea materialelor din sticlă la temperaturi ridicate, necesită o precizie foarte înaltă. SIGMA utilizează matrițe de înaltă precizie ale căror suprafețe sunt controlate cu o precizie de ± 5 nanometri (0,000005 mm) sau mai mică. Obiectivele cu sticlă asferică de înaltă precizie oferă atât o corecția bună a aberației, cât și o dimensiune compactă a obiectivului.
Calitate excepțională a construcției Serie I într-un corp compact.
Toate obiectivele din seria I au o construcție din metal. Piesele din aluminiu tăiate cu precizie nu numai că onferă corpului un finisaj premium și elegant, dar oferă și o durabilitate superbă, care îmbunătățește calitatea întregului produs. Materialele metalice sunt, de asemenea, utilizate în structurile interne, precum și la inelul de focus, pentru o rezistență sporită. Aceste componente de înaltă precizie realizate cu tehnologia de vârf SIGMA a prelucrării metalelor sunt, de asemenea, utilizate în gama de lentile SIGMA pentru cineaștii profesioniști și oferă o senzație rafinată la atingere, precum și efecte sonore plăcute, făcând fotografii să dorească să atingă și să folosească obiectivul din nou si din nou.
Inelul ce acopera corpul, dintre inelul de focalizare și inelul de diafragmă, are o suprafata usor satinată, ce este prezentă și pe suprafata din spate obiectivelor din seria ART. Această suprafața ajută la o priză mai bună atunci când atașați sau detașați obiectivul.
Mai multe despre calitatea construcției
Capac de protecție magnetic pentru obiective cu construcție metalică.
Modelul 24mm F3.5 DG DN | Contemporary, modelul 35mm F2 DG DN | Contemporary și 65mm F2 DG DN | Contemporary din seria I vin în pachet cu un capac metalic magnetic dedicat, pe lângă un capac normal din plastic. Acest capac metalic dedicat se fixează magnetic pe suprafața frontală a obiectivului. Nu este o exagerare să spunem că acest capac realizat cu meticulozitate reprezintă apogeul pentru seria I. *cu excepția 45mm F2.8 DG DN
Suport pentru capacul metalic magnetic. (Opțional)
Când un capac este îndepărtat de pe obiectiv, acesta ar trebui să aibă un loc adecvat unde să poată fi păstrat. Folosind acest lucru ca punct de plecare, a fost creat un suport pentru capace care utilizează forța magnetică a capacului dedicat.
Cu capacul atașat la placa inelară și placa fixată de o geantă sau curea, capacul este întotdeauna la îndemână și este mai puțin probabil să se piardă. În plus, designul său elegant este un câstig pentru echipamentul unui fotograf.
Caracteristici
● Construcția obiectivului: 12 elemente în 9 grupuri, cu 1 sticlă SLD și 2 lentile asferice
● Compatibil cu focalizarea automată de mare viteză
● Motor de tipul “stepping”
● Compatibil cu corecția optică din cameră
* Funcție disponibilă numai pe camerele acceptate. Corecțiile disponibile pot varia în funcție de modelul camerei
● Montură cu structură rezistentă la praf și stropi
● Acoperire super-multi-strat
● Inel de diafragmă
● Comutator mod focalizare
● Parasolar
● Compatibil cu SIGMA USB DOCK UD-11 (vândut separat / numai pentru L-Mount)
● Conceput pentru a minimiza flare-ul și “ghostingul”
● Suportă DMF, AF + MF (numai pentru Sony E-mount)
● Focalizare internă
● Diafragmă rotunjită cu 9 lamele
● Montură din alamă durabilă de înaltă precizie
● Realizat cu măiestrie "Made in Japan"
Specificații
Construcția obiectivului: 12 elemente în 9 grupuri
Unghi de cuprindere (35mm): 36,8 °
Numărul lamelor diafragmei : 9 (Diafragmă rotunjită )
Diafragmă minimă: F22
Distanta minima de focalizare: 55cm
Raport maxim de mărire: 1: 6,8
Dimensiunea filtrului: φ 62mm
Dimensiuni (diametru x lungime) L-Mount: φ 72mm × 74.7mm, Sony E-mount φ 72mm × 76.7mm
Greutate: 405g.
SIGMA are plăcerea de a anunța că noile obiective SIGMA din Seria I pentru camerele mirrorless full frame au câștigat „2021 GOOD DESIGN BEST 100” și premiul special „2021 GOOD FOCUS AWARD [Design of Technique & Tradition]” - Oferite de Institutul Japonez de Promovare a Designului. SIGMA va continua să acorde prioritate acestei tehnologii a echipamentelor fotografice, depunând toate eforturile pentru...
Citeste mai mult
Sunt un minimalist și îmi place să călătoresc fără un bagaj greu. Acest lucru se aplică și echipamentului foto. De câțiva ani fotografiez exclusiv cu obiective SIGMA. Esențiale pentru mine sunt SIGMA 24-70mm F2.8 DG DN | Art și SIGMA 14-24mm F2.8 DG DN | Art , care acoperă o gamă excelentă de zoom. Dar dacă trebuie să fie și mai compact, folosesc obiectivele din seria I , cum ar fi noul SIGMA 24mm F2 DG DN | Contemporary....
Citeste mai mult
Ce este crucial pentru tine în alegerea lucrurilor pe care vrei să le folosești? Sunt destul de precisă asupra alegerilor pe care le fac. Aș vrea să cred că totul ține de instinct, dar este probabil un amestec de plăcere și rațiune. Sunt atrasă de lucruri lumești, ieșite din uz, care sfidează standardele și par să aibă consțiința lor. Am o dragoste profundă pentru lucrurile vechi ce fac aluzie la alte vieți și alte vremuri....
Citeste mai mult
Pentru cea mai mare parte a muncii mele, folosesc un Nikon D810 și SIGMA 14-24mm F2.8 DG DN | Art, care cred că este o combinație fantastică pentru fotografia de peisaj. Îmi place să fotografiez la un unghi ultra-larg și acest obiectiv special oferă un impact incredibil cu o distorsiune de tip “butoi” (barrel) foarte mică. Această optică excelentă îl face, de asemenea, ideal pentru fotografii de arhitectură și interior,...
Citeste mai mult
Ce echipament fotografic folosești și cum te-ai descrie ca fotograf? Am folosit o cameră compactă Canon și DSLR-ul timp de aproximativ șapte ani. În 2009, printr-o coincidentă, am ocazia să folosesc un SIGMA DP2 în călătoriile mele din India și Nepal. Mi-a plăcut foarte mult camera, deoarece mi-a permis să mă concentrez doar pe fotografie. De atunci, folosesc echipamente SIGMA când călătoresc sau fotografiez pentru...
Citeste mai mult
Când fac alpinism, este foarte important ca trusa mea fotografică să fie ușoară, fără a compromite calitatea imaginii. Această combinație de portabilitate și calitate este destul de rară, dar camera full-frame SIGMA fp îmi satisface perfect nevoile. De la lansarea sa în 2019, m-a însoțit în multe excursii în munți. Recent, am avut șansa să iau cu mine noul 24 mm F3.5 DG DN Contemporary în...
Citeste mai mult
Ce echipament fotografic folosești și cum te-ai descrie ca fotograf? Am intrat prima dată în contact cu fotografia la vârsta de 12 ani când am folosit un vechi SLR Canon 35mm al surorii mele. La acea vreme, ilustrația era singurul mijloc de expresie pe care îl cunoșteam, așa că fotografia mi-a deschis un spectru complet nou de posibilități. Dar ani mai târziu, când am ajuns la Los Angeles, în 2015,...
Citeste mai mult
Compact, simplu și de înaltă calitate. Aceste sunt mai mult decât niște obiective cu dimensiuni compacte și rezultate frumoase. Noua serie I întruchipează estetica SIGMA, de la textura metalului la fonturile curate. Se pune accent pe designul industrial simplu prin evitarea culorii inutile și existența unu cuplu ferm, dar blând pe inele de focalizare si diafragmă. Se pare că obiectivele din seria I formează o pereche...
Citeste mai mult
Sunt fascinat de oameni și îmi place să-i descopăr fotografiind portrete. Mi-am început cariera fotografiind artiști și expunând aceste portrete în galeriile din Paris și din alte orașe din întreaga lume. Acest lucru mi-a făcut o mare publicitate. Folosesc mai ales camere pe film de format mare, precum și dp2 Quattro și fp de la SIGMA. Camerele de format mare sunt destinate unor proiecte de portret foarte specifice....
Citeste mai mult
Mă folosesc de viziunea mea creativă să surprind lucrurile care mă inspiră Sunt pasionată de mult timp de produsele SIGMA, încă de la primul DP1. De-a lungul anilor am folosit Merrill, Quattro și mai recent fp. Fotografia mea de călătorie a evoluat de la fotografierea cu camere compacte, cu lentile fixe, la utilizarea SIGMA fp, care permite o experiență creativă mai bogată, cu avantajul de a schimba obiectivele. Acum pot împrumuta...
Citeste mai mult
50mm este cea mai comună distanță focală pentru un „obiectiv standard”. Este considerat a fi ideal pentru surprinderea scenelor de zi cu zi, deoarece corespunde cel mai bine perspectivei ochiului uman. Cu toate acestea, uneori este prea îngust pentru a surprinde peisajul urban în mod natural. Mă gândesc și la 35mm, dar parcă este prea larg. Până la urmă, mă întorc la 50mm îngrijorat de lungimea...
Citeste mai mult